Nationaal Verkeersveiligheids-congres

Doe mee met de nationale verkeersveiligheidsprijs

Op 26 april wordt de nationale verkeersveiligheidsprijs 2018 uitgereikt tijdens het Nationale Verkeersveiligheidscongres. Voor deze prijs is de jury opzoek naar innovatieve ideeën. Vanaf dit moment tot en met 15 maart kunnen ideeën worden ingediend, dus:

• Wat heeft u geleerd van uw grootste professionele verkeersveiligheidsblunder?
• Welke verwachting van het verkeersveiligheidsbeleid pakte anders uit?
• Welk (verkeersveiligheids-) probleem bleek uiteindelijk een verkeersveiligheidsvoordeel?
• Welk onverwacht leermoment op het gebied van verkeersveiligheid wilt u delen met het publiek?
• Welke verkeersveiligheidsmaatregel bleek onverwacht een positief effect te hebben voor een andere doelgroep dan bedoeld?
• Welke tool bleek onverwacht nuttig voor de verkeersveiligheid?

Wie mag er inzenden?
Iedereen die verkeersveiligheid een warm hart toedraagt. Of u nu ambtenaar bent bij een gemeente, provincie, waterschap of een ministerie. Of u bent lid van een organisatie die verkeersveiligheid hoog in het vaandel heeft staan. Maar ook als u een burger bent die actief betrokken is bij verkeersveiligheidsinitiatieven, of als u bij een bedrijf werkt dat een verkeersveiligheidsoplossing heeft ontwikkeld.

Wat is de prijs?
De winnaar van de Nationale Verkeersveiligheids Prijs 2018 wordt een jaar lang Ambassadeur voor verkeersveiligheid. Dat betekent concreet dat de winnaar geïnterviewd wordt voor een artikel in het toonaangevende blad Verkeerskunde; inbreng mag leveren voor een Kenniscafé bij SWOV; mag meepraten bij een bijeenkomst in het kader van het Strategisch Plan Verkeersveiligheid en betrokken wordt bij één van de activiteiten van ANWB, bijvoorbeeld in het kader van het 135 jarig bestaan. Uiteraard vindt de exacte invulling van de prijs plaats in overleg met de winnaar.

Dien uw aanvraag in door gebruik te maken van de onderstaande link naar het verkeersveiligheidscongres!